vrijdag 23 december 2016

10 Tips om beter te slapen

10 Tips om beter te slapen

Er zijn echt heel erg veel mensen die problemen hebben met slapen, terwijl veel problemen simpel op te lossen zijn! Bekijk hieronder de 10 super tips.

Tip 1:

Zorg voor een schone lucht en voldoende ventilatie in je slaapkamer. Laat altijd een raam open of op een kiertje.

Tip 2:

Verduister je kamer zo goed mogelijk. Hoe donkerder hoe beter. Licht heeft namelijk veel invloed op ons slaap- waakritme.

Tip 3:

Zorg dat je relaxt naar bed gaat, dit doe je door s’avonds voldoende te ontspannen. Probeer minimaal een uur voor het naar bed gaan geen actieve en/of opwindende dingen meer te doen. (de komende twee tips kunnen hierbij helpen)

Tip 4:

Lees! Ik ben zelf nooit zo’n grote lezer geweest, totdat ik de rustgevende kracht ervan ontdekte. Nu lees ik bijna iedere avond een half uurtje voordat ik ga slapen. Vermijd heftig en/of te dramatisch materiaal wat in je hoofd blijft rondspoken.

Tip 5:

Meditatie is een goed hulpmiddel om je hoofd even helemaal leeg te maken en tot rust te komen. Een makkelijk toepasbare manier van mediteren is door je helemaal te focussen op je ademhaling. Probeer je heel bewust met je ademhaling bezig te houden en niet aan andere dingen te denken.

Tip 6:

Een actieve levensstijl, bijvoorbeeld door overdag voldoende te sporten, bevordert een goede nachtrust. Je kunt het beste niet vlak voor het naar bed gaan sporten of op een andere manier erg actief zijn (zo’n 2 a 3 uur voor het slapen).

Tip 7:

Laat de verwarming s’nachts niet aan staan. Een koele temperatuur is het beste om goed te slapen. 15 a 16 graden is een ideale slaaptemperatuur.

Tip 8:

Zorg dat je voldoende wordt blootgesteld aan daglicht overdag, en dat je in de avond kunstmatig licht beperkt. Dim je lichten ongeveer een uur voor het slapen gaan zodat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine door het lichaam wordt bevorderd.

Tip 9:

Je slaap ritme heeft ook veel invloed op je slaapkwaliteit. Ga op (redelijk) vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op. Wijk hier ook in het weekend niet teveel vanaf, dat kan je slaap- waakritme goed verstoren! Dit is ook de reden dat we zondag vaak slechter slapen.

Tip 10:

Pas op met powernap’s en siĆ«sta’s, het risico bestaat dat deze je vermoeider maken omdat je niet goed en/of lang genoeg in een diepe slaap komt om echt te herstellen. Ook verstoort het je slaap- waakritme. Zodra je een powernap doet , doe dit dan maximaal 10 a 15 minuten zodat je lichaam even tot rust komt maar niet dat je in je diepe slaap terecht komt!

Hopelijk zullen deze tips helpen om je slaap te verbeteren!
Indien er toch nog vragen zijn is het natuurlijk ook altijd mogelijk om de vraag te mailen of contact met ons op te nemen

www.boxspringcompany.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten